dimecres, 24 de juliol del 2013

EL MES DEL RAMADÀ

La Sanae, col·laboradora de l’Associació Casal Claret ens explica alguns aspectes de les pràctiques del mes del Ramadà que aquest any 2013 es celebra del 9 de Juliol al 8 d’Agost.  

Celebració del Ramadà

El Ramadà és el novè mes del calendari lunar musulmà.  És un mes de remuneració i recompensa, un mes d’adoració i de perdó. El dejuni del Ramadà, és un dels pilars de l'Islam i es recorda en el verset “Oh vosaltres que creieu en fer el dejuni com es prescriu als que us van precedir, perquè sigueu prudents” [Sura Al Bakarah 183]
Durant tot aquest mes es practica un dejuni purificador, des de l’alba a la posta del sol, on el fidel s’ha d’abstenir de menjar i beure, de fumar i de tenir relacions sexuals.

ü  Persones que segueixen el dejuni:

-          Musulmà.
-          Persona sana (un malalt mental no pot fer el Ramadà).
-          Adult (un nen no pot fer el Ramadà fins que creixi).
-          Resident (un viatger té dret a menjar els dies de viatge).
-          Capaç ( un malalt o bé una persona gran, poden menjar si ho necessiten).
-          Sense inhibicions (les dones que tenen la menstruació, embarassades o alletants poden menjar).

El dejuni té molts beneficis i aspectes saludables com: aprendre ser pacient, ser generós, saber perdonar i l'aplicació de l'autolimitació, etc.


La investigació mèdica ha demostrat que el dejuni per un dia neteja el cos de les toxines acumulades durant deu dies, redueix la probabilitat de tumors cancerosos i  redueix el sucre a la sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada