dijous, 20 de març del 2014

*Fragment de la lectura de la Tradició Budista a la Pregària Interreligiosa el 31 de Gener de 2014 a Vic

El lema de la trobada és "Volem el Diàleg Interreligiós com a garantia d'acceptació mútua;" pensem que perquè això succeeixi, és molt important haver desenvolupat el sentit de l’equanimitat.

Equanimitat és viure en el present, lliure del passat i del futur i sense reaccionar amb avidesa o aversió. El plaer i el sofriment s'alternen i fins i tot es produeixen simultàniament. L'equanimitat neix quan un no s'aferra a l'agradable i no afegeix sofriment al desagradable. Les sensacions sorgeixen i s'esvaeixen, és la seva dinàmica natural, com és la dinàmica d'aquesta Vida, passar.

Es viu equànimement quan es reconeix, en tota la seva profunditat, la qual cosa significa deixar que ocorrin les coses. Això significa viure en una vasta quietud mental, en una calma radiant que permet estar plenament presents en totes les diferents experiències canviants que constitueixen el món i la Vida. L'equanimitat és tolerar el misteri de les coses, no jutjar, sinó permetre un equilibri interior que permet acollir el que succeeix, sigui el que fora. Aquesta acceptació constitueix la font de la pròpia seguretat i confiança.

Quan gràcies a una meditació perllongada hàgiu aconseguit equiparar els vostres sentiments respecte als tres individus —l'amic, l'enemic i l'estrany— amplieu gradualment la perspectiva de la vostra meditació als vostres veïns, als vostres conciutadans i als vostres compatriotes, finalment, desenvolupeu vostra meditació fins a incloure a tots els éssers que poblen el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada